Földhivatal: iratbetekintési és -másolási kérelmek

2015.01.09. 10:52 Ars Boni

(Az Ügyvédvilág.hu írása)

Iratbetekintés és iratmásolat iránti kérelmek benyújtása elektronikus úton a földhivatalnál – a Budapest Főváros Kormányhivatalának Földhivatala tájékoztatója.

 A budapesti kerületi földhivatalok ügyfélszolgálatain igénybe vehető iratbetekintés és iratmásolat szolgáltatással kapcsolatban az ügymenet további gyorsítása érdekében az iratbetekintés és iratmásolat iránti kérelmek benyújtását, valamint az időpont-egyeztetést elektronikus úton is lehetővé tette a földhivatal.

elemzés

A jogi képviselők kérelmeiket a jövőben az alábbi e-mail címekre is megküldhetik: iratmasolat1@takarnet.hu (Budapesti 1. Számú Földhivatal kezelésében lévő iratok), iratmasolat2@takarnet.hu (Budapesti 2. Számú Földhivatal kezelésében lévő iratok).A kérelemben pontosan meg kell jelölni az érintett ingatlan helyrajzi számát, az ügyiratszámot, valamint azt, hogy az egész iratanyagról vagy annak egy részéről kérnek másolatot.

A kérelem mellé csatolni kell a jogosultság igazolásához szükséges dokumentumok másolatát, amelyeket átvételkor eredetiben is be kell mutatni.

Az iratbetekintés, valamint az elkészült iratmásolatok átvételének időpontjáról a kerületi földhivatalok elektronikus úton értesítik az ügyfeleket.

Az ingatlan-nyilvántartási bejegyzések alapjául szolgáló okiratok az alábbi hivatalok kezelésében érhetők el:

Budapest Főváros Levéltára 1139 Bp.,Teve u. 3-5. Budapesti 2. Számú  Földhivatal1149 Bp.,Bosnyák tér 5. Budapesti 1. Számú  Földhivatal1111 Bp.,Budafoki út 59.
1972-ig egész Budapest területére vonatkozóan 1973-1993 egész Budapest területére,

 

2005-től az illetékességhez tartozó kerületekre,

2013. január 1-jétől a XVII. kerületi ügyiratokra vonatkozóan

1994-2004 egész Budapest területére,

 

2005-től az illetékességhez tartozó kerületekre,

2012. december 31-éig a XVII. kerületi ügyiratokra vonatkozóan

Forrás: BÜK Hírlevél – 322. szám

http://fovaros.foldhivatal.hu/content/view/130/219/

A bejegyzés trackback címe:

https://arsboni.blog.hu/api/trackback/id/tr917055655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása